Inlegvel in boek Marie Trintignant

De moeder van de Franse actrice Marie Trintignant moet aan haar boek over haar overleden dochter een inlegvel toevoegen waarin eraan wordt herinnerd dat een verdachte onschuldig wordt geacht zolang zijn schuld niet is bewezen. Dat heeft een rechter in Parijs gisteren bepaald in het hoger beroep van een kort geding. Marie Trintignant werd in een hotel in Vilnius in Litouwen bij een ruzie met haar vriend, de Franse rockzanger Bertrand Cantat waarschijnlijk dusdanig mishandeld dat zij op 1 augustus overleed. In het onlangs verschenen boek Ma fille, Marie spreekt haar moeder Nadine Trintignant over `moord' en noemt Cantat een `moordenaar'. Cantats advocaten hadden een verbod van het boek geëist, maar die eis was vorige week in kort geding afgewezen. Overigens was al besloten de aanduiding `moordenaar' uit nieuwe edities te schrappen.

Cantat zit nog in voorlopige hechtenis in Vilnius en blijft dat ten minste tot en met 31 december, zo heeft de Litouwse justitie vandaag besloten.