`Geheim overleg VS met Talibaan'

Amerikaanse militairen hebben enkele dagen geleden nabij het vliegveld van Kandahar in het zuiden van Afghanistan in het geheim overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de Talibaan. Dat heeft een Afghaanse regeringsfunctionaris gezegd. Hij wilde geen bijzonderheden geven. Wel is de vrijlating gemeld van de vroegere minister van Buitenlandse Zaken van de Talibaan, Wakil Ahmed Muttawakil, die zich vorig jaar februari overgaf aan de Amerikaanse troepen. Muttawakil zou hebben bemiddeld bij de recente gesprekken tussen de Amerikanen en de Talibaan. Overigens waarschuwde de speciale Amerikaanse gezant voor Afghanistan, Zalmay Khalilzad, gisteren dat de Talibaan mogelijk ,,spectaculaire aanvallen'' gaan uitvoeren op Amerikaanse en andere troepen van de coalitie.