Donner boos over stuk in Gay Krant

Minister Donner van Justitie heeft vanmiddag woedend gereageerd op beschuldigingen in de Gay Krant en Panorama dat een topambtenaar van zijn departement seks zou hebben gehad met minderjarige jongens, onder meer in het Anne Frank Plantsoen in Eindhoven.

De bewindsman ziet vooralsnog geen enkele reden om onderzoek te doen naar de beschuldigingen, maar dreigt met vervolging als media de naam van deze topambtenaar publiceren. Hij vindt dat de betrokken journalisten, áls zij al over informatie beschikken, daarmee naar de politie behoren te stappen.

,,Er is nog geen spoor van rook, laat staan vuur'', aldus Donner in een reactie op het ANP. ,,Ik kan niet zeggen of er iets aan de hand is. Ik moet eerst aanwijzigingen hebben dat er iets aan de hand is, anders kan ik niets. En er is nog niet een begin van bewijs.''

Donner sprak op de radio van ,,gooien met modder'' en ,,smaad''. De hoofdredacteur van de Gay Krant, Henk Krol, die al eerder publiceerde over de zedenzaak in het Anne Frank Plantsoen, moet volgens hem aangifte doen bij de politie, anders zou hij zelfs medeplichtig zijn.

Het openbaar ministerie bracht een verklaring naar buiten van dezelfde strekking. ,,Het is aan de politie om te beoordelen of er een onderzoek ingesteld moet worden'', aldus een woordvoerder van het landelijk parket in Den Haag.

De topambtenaar van Justitie wordt in de Gay Krant aangeduid als `Pieter-Jan', zijn echte naam wordt niet genoemd. De man zou seksuele contacten hebben gehad met minderjarige jongens in Praag en in Eindhoven, maar ook in zijn dienstauto.