A4-krant over Maakbare Mens

Slimmer, mooier, gezonder, sterker, gelukkiger, rijker worden. Dat willen we allemaal wel. Met technieken als gentherapie, klonen en stamceltherapie laten wetenschappers ons geloven dat een lang en gezond leven binnen handbereik ligt. Ook politici, economen, psychologen en sociologen willen het leven prettiger maken. Hoe maakbaar zijn mens en maatschappij? Dat is het thema in de nieuwe A4-krant op de scholierensite van NRC Handelsblad.

De krant past bij twee evenementen die binnenkort plaatsvinden. Van 15 tot en met 22 oktober is er de jaarlijkse WetenWeek. Het thema is dit jaar `kwaliteit van leven'. Op zaterdag 1 november vindt in Nemo in Amsterdam `Homo Sapiens 2.0' plaats, een festival over de maakbare mens. Scholieren kunnen het festival met korting bezoeken (7 euro 50, in plaats van 15 euro). Daarvoor moeten ze een bon meenemen die uit de A4-krant kan worden geknipt.

De A4-krant is bedoeld voor leerlingen in het Studiehuis. De redactie van Stepnet van uitgeverij ThiemeMeulenhoff maakt opdrachten bij de A4-krant.

Zie http://www.nrc.nl/scholieren