Film Bruinsma zonder Mabel

De Dominee, een film die op dit moment wordt gemaakt over het leven van topcrimineel Klaas Bruinsma, wordt niet aangepast na de onthullingen over een mogelijke liefdesrelatie met Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso. Dat meldde de producent zaterdag. Regisseur Gerrard Verhage draait op dit moment in Luxemburg voor de film die is gebaseerd op het boek van Bart Middelburg over het leven van de `Nederlandse godfather', die in 1991 werd geliquideerd. In het gangstermilieu had Bruinsma de bijnaam `De Dominee' omdat hij altijd in het zwart gekleed ging en de neiging had iedereen de les te lezen. Mabel Wisse Smit komt in de film niet voor. ,,Je kunt tijdens het draaien van een film het script niet gaan aanpassen'', aldus de zegsman. ,,Bovendien is de film slechts geïnspireerd op het leven van Bruinsma. Het gaat niet om de letterlijke weergave van de feiten.''