SOPHIE 1

In tegenstelling tot Bastiaan Geleijnse (`Mijn groeiende ergernis over Sophie', Leven &cetera 27-9) vind ik de column van Sophie altijd wel vrolijk, en onbenullig. Ze is echt een icoon van de jonge, interessant-doenerige, simpele working mum. Ze heeft een niet zo moeilijke baan, ze heeft maar twee jonge kindertjes, ze is pas 37 en heeft een vent die nog thuis is ook! Dat levert gezellige stukjes op, en daar is het de redactie van Leven &cetera natuurlijk om te doen.

Of ze werkelijk bestaat of niet doet er niet toe. Se non è vero, è ben trovato. (Als het niet waar is, dan is het toch goed gevonden.)

Ik ken legio vrouwen die stevig werken. Sommigen daarvan hebben drie of vier kinderen in een moeilijker leeftijd, sommigen hebben geen man of eentje die niet vaak thuis is, sommigen zijn physically challenged en er zijn zelfs vrouwen voor wie dat allemaal tegelijk geldt. Werkende moeders willen niet altijd de waarheid lezen, die willen gewoon eens glimlachen om een gansje.