Nominatie Kane voor MTV Award

De Haagse rockband Kane is voor de vierde keer op rij genomineerd voor een MTV Award. Voor de prijs voor beste Nederlandse groep of artiest komen verder Beef, Blof, Junkie XL en dj Tiësto in aanmerking. Kane bezit al twee MTV Awards. Vorig jaar won de rapper Brainpower de prijs voor beste Nederlandse act. De Nederlandse MTV Award wordt voor de vierde keer uitgedeeld. Het Nederlandse publiek kan via internet zijn voorkeur uitspreken. De MTV Europe Music Awards worden op 6 november in het Schotse Edinburgh uitgereikt. Zangeres Christina Aguilera zal het sterrengala presenteren. De Amerikaanse maakt zelf kans op vier Awards. Met nominaties in vijf categoriën maakt popzanger Justin Timberlake de meeste kans op prijzen. Verder is het duo The White Stripes vier keer genomineerd voor beste album, beste rockband, beste groep en beste videoclip (Seven Nation Army).