S&P kantoor in Amsterdam

Als director corporate finance van PricewaterhouseCoopers had hij de financiële wereld meegemaakt in goede én in kwade dagen. Maar zijn nieuwe functie vereist nog veel meer stuurmanskunst, verwacht Henk Oosterhout (38). Per 1 september geeft hij leiding aan het nieuwe, Amsterdamse kantoor van Standard & Poor's, de Amerikaanse leverancier van financiële informatie. De Amsterdamse vestiging is het eerste kantoor buiten de Verenigde Staten dat advies geeft omtrent de waardering van bedrijven (zoals de waarde van goodwill of een bedrijfsonderdeel). S & P had in Europa al wel kantoren die zich bezighouden met kredietwaardigheid. Het besluit om een kantoor in Amsterdam te openen vloeit voort uit verzoeken van Europese multinationals in de VS, aldus Oosterhout, die graag wat dichter bij huis een `waardebeoordelaar' bij de hand wilden hebben. Hij noemt zijn overstap ,,heel spannend''. ,,Mijn nieuwe functie doet een beroep op een stukje ondernemerschap. Ik moet niet alleen diensten verlenen, maar ook een kantoor opzetten en een markt opbouwen.''

Personalia@nrc.nl