Hoffman speelt Max Havelaar

Thom Hoffman gaat Max Havelaar spelen in een toneelbewerking van de 19de-eeuwse politieke roman van Multatuli. Hoffman speelt ook de rol van Sjaalman, een ander alter ego van de schrijver in het boek. Kees Hulst speelt Batavus Droogstoppel, de makelaar in koffi (Lauriergracht 37) die het verhaal inleidt. Ook Bram van der Vlugt en Nettie Blanken werken mee.

Producent Hummelinck Stuurman brengt het toneelstuk vanaf begin 2005 in een regie van Ignace Cornelissen. In de bewerking van Ger Thijs speelt het burgergezin Droogstoppel in de huiskamer scènes na uit het manuscript van Sjaalman over bestuurlijke misstanden in Nederlands Indië. De Max Havelaar is in 1976 verfilmd door Fons Rademakers. In 1987 maakte Jos Brink er een musical van. Vorig jaar maakte amateurgroep Toetssteen de voorstelling, Multatuli en ik.