Onbekende Rus verslaat Schalken

Tennisser Sjeng Schalken is gisteren in de eerste ronde van het tennistoernooi in Moskou hard onderuitgegaan. De als eerste geplaatste Limburger verloor binnen het uur in twee sets (6-3 en 6-1) van de 20-jarige Rus Igor Andrejev, de nummer 114 van de wereld. Vorig jaar bereikte Schalken in datzelfde toernooi de finale waarin hij van de Fransman Mathieu verloor.

Voor Andrejev, die op een wildcard binnenkwam, was het zijn derde ATP-toernooi in dit jaar. In de voorgaande twee behaalde hij één overwinning, op zijn landgenoot Davidenko op gravel in Boekarest. In de challengers drong hij drie keer door tot de finale. In Scheveningen verloor hij in de week na Wimbledon in de eerste ronde van Edwin Kempes, in het Poolse Szczecin versloeg hij Rogier Wassen.

Voor Schalken betekende de nederlaag een streep door de rekening. Hij verliest niet alleen 35 punten op de wereldranglijst, maar zag eveneens zijn kansen op deelname aan de Masters in Houston slinken. Daar doen de beste acht spelers van het jaar mee. Schalken is een van de kandidaten voor de laatste drie startplaatsen. Reeds geplaatst zijn: Roddick, Federer, Agassi, Ferrero en Coria.

,,Vastheid is normaal mijn sterkste wapen, maar nu miste ik elke tweede bal'', zei de Nederlander. Over zijn opponent kon hij niet eens oordelen. ,,Ik heb niet eens kunnen zien of hij goed speelde of niet, zoveel fouten maakte ik. Zoals ik hier vanavond stond te tennissen, had iedereen van me gewonnen.''

Dennis van Scheppingen heeft de laatste zestien bereikt van het tennistoernooi in Tokio. De 28-jarige speler uit Wilnis versloeg de als zestiende geplaatste Fransman Gregory Carraz in drie sets, 7-5, 1-6 en 7-5. In de derde ronde speelt hij tegen de winnaar van het duel tussen de als tweede geplaatste Fransman Grosjean en het Kroatische serveerkanon Karlovic.