Gewijzigde aanpak voetbalvandalisme Argentinië werkt

Vingerafdrukken, blaastesten en drugshonden. Het zijn de nieuwe wapens waarmee de Argentijnse voetbalbond het geweld en vandalisme in en rond de voetbalstadions te lijf gaat. De primeur werd een doorslaand succes. Voor de risicowedstrijd tussen Racing Club en Boca Juniors in Buenos Aires werden honderd supporters aangehouden. Bovendien kregen zeventig een stadionverbod. De arrestaties betroffen supporters die in het bezit waren van drugs en door de honden opgespoord werden. Het stadionverbod was voor de fans die niet door de blaastest kwamen. Daarnaast hield de politie via de vingerafdrukken zeven mensen aan die op de lijst van gezochten stonden. Met de derby werd de competitie in Argentinië hervat, nadat een rechter tot een stillegging van twee weken had besloten.