Golfer Lafeber behaalt beste prestatie ooit

Golfer Maarten Lafeber heeft dit weekeinde zijn beste prestatie ooit geleverd met een vierde plaats op de Old Course van St. Andrews in Schotland. Hij eindigde na fraaie rondes van 68, 69, 67 en 67 slagen op vier slagen van Lee Westwood, de Engelse winnaar van het Dunhill Links Championship. Lafeber verdiende 195.451,90 euro en bracht zijn seizoentotaal op 518.868 euro, goed voor de 37ste plaats op de Europese ranglijst, één plaats achter Robert-Jan Derksen. Het is Lafebers grootste prijs ooit, na de 76.000 euro die hij eind vorig jaar verdiende in Taiwan.

Lafeber, die zes jaar geleden professional werd, heeft inmiddels genoeg geld verdiend om zijn aandeelhouders uit te kopen. ,,Maar we doen dat pas eind volgend jaar'', zegt manager Michiel Floris desgevraagd. ,,Dat is beter voor Lafeber en ook voor de aandeelhouders die dan nog eens 5 gulden extra krijgen.'' De 7.500 aandelen van 100 gulden per stuk zijn gekocht door zo'n 1.100 mensen en waren bedoeld om zijn kosten (reizen, trainer) te dekken. De uitkering volgend jaar wordt 185 gulden: de inleg, plus 5 procent per jaar, plus een bonus van 50 procent.