Belhuis verdacht van fraude in VS

De drie medewerkers van een Amsterdams belhuis, om wier uitlevering de Verenigde Staten hebben gevraagd, worden niet verdacht van terroristische activiteiten maar van fraude en oplichting. Dat heeft het openbaar ministerie in Amsterdam laten weten na berichten hierover in de media. De verdachten zijn twee tot Nederlander genaturaliseerde mannen en een buitenlander zonder verblijfsvergunning. In een rechtshulpverzoek van de VS werd gesproken over betrokkenheid van de drie bij Al-Qaeda. Via via zouden ze in contact staan met een man in Amerika die een link zou hebben met het netwerk van Bin Laden. Met behulp van valse telefoonkaarten zouden in de VS telefoontjes zijn gepleegd via het Amsterdamse belhuis. In het uitleveringsverzoek komt deze betrokkenheid bij Al-Qaeda niet aan de orde.