Ajax wint ruim van Willem II

Na de verloren wedstrijden tegen AC Milan en NAC heeft Ajax gisteren in de Arena met 6-0 gewonnen van Willem II. Door de nederlaag van PSV tegen AZ is de Amsterdamse voetbalploeg weer lijstaanvoerder in de eredivisie. Het onderlinge verschil bedraagt twee punten. Woensdag speelt Ajax in de Champions League een thuisduel tegen Club Brugge.

De Belgische spits Sonck was tegen Willem II de revelatie in het eenzijdige duel. De jonge international, die aanpassingsproblemen heeft bij zijn nieuwe club, maakte een doelpunt en had een aandeel in drie andere treffers. Voor Ajax, dat zonder de licht geblesseerde spelmaker Van der Vaart aantrad, scoorden verder Sikora, Sneijder, Pienaar, Soetaers en Ibrahimovic.

NEC heeft gisteren ervaren wat de nadelen van Europees clubvoetbal zijn. Drie dagen na het met 2-1 verloren UEFA-Cupduel bij het Poolse Wisla Krakow verloor de ploeg van trainer Neeskens op eigen veld met 2-1 van ADO Den Haag.

NEC kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Dennis de Nooijer. ADO Den Haag kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en besliste die uiteindelijk in zijn voordeel. Van der Gun en Stroeve waren de doelpuntenmakers.

Nieuwkomer ADO had dit seizoen nog niet gewonnen in de eredivisie. Trainer Israel, die afgelopen week zijn woede over de 4-0 bekernederlaag tegen Heracles afreageerde door zijn middenvelder Bodde te dreigen met een geweer in zijn benen te schieten, toonde zich opgelucht.

NAC was de 5-0 nederlaag van afgelopen woensdag in het UEFA-Cuptoernooi tegen Newcastle United ook nog niet te boven. De Bredase ploeg verloor gisteren met 2-0 van RKC. Voor de Waalwijkers scoorden Greene en invaller Redan.

Vitesse behaalde gisteren in stadion Nieuw Galgenwaard de eerste competitiezege van dit seizoen. Thuisploeg FC Utrecht was de betere partij, maar verloor met 3-1. De ploeg van trainer Booy kon de 2-0 zege in het UEFA-Cuptoernooi op het Slowaakse MSK Zilina geen vervolg geven. Voor Vitesse scoorden Hofs, Zongo en Claessens. Tanghe was trefzeker voor FC Utrecht.