You look so sexy 2nite

Sophie de Klerck (37), fulltime voorlichter bij een internationaal bedrijf, moeder van Max (6) en Tom (2), woont samen met Mark (39) en vertelt over haar drukke leven.

Dit is mijn kans! Ik zit naast de world wide CEO, want ben natuurlijk weer een van de weinige vrouwen op dit boost-the-enthusiasm dinner voorafgaand aan de inspire the troups meeting. Nu ga ik hem overtuigen dat we de communicatie in dit bedrijf op een hoger plan moeten tillen. Bij ons wordt communicatie als strategische functie onderschat, we moeten veel meer het outside-in-denken benadrukken. Wij van corporate communications vertegenwoordigen tenslotte de meest kritische massa's: de media en de eigen medewerkers. En als hij als CEO een belangrijk besluit neemt, moet hij er rekening mee houden hoe hij dat intern communiceert. Eigen mensen worden zo ondergewaardeerd en zij zijn juist je beste ambassadeurs.

Net als ik er over wil beginnen, is-ie me voor. ,,Hoe doe je dat nou met je kinderen, Sophie, als je op reis bent?''

Oh bugger. Typisch weer zo'n vraag die nooit aan mannen wordt gesteld. Zal ik hem vertellen dat Tom vandaag drie is geworden terwijl ik hier in Chicago zit? Hoe opwindend is een working bitch? ,,Hoe ik dat doe? Nou, ik weet dat het heel zeldzaam is, maar ik heb een man die voor kinderen kan zorgen.'' Hij hoort mijn antwoord niet eens. ,,Heel goed, heel goed. Oh ja, kijk je straks nog even naar deze speech die ik morgen moet houden? Er zitten nog wat blanks in en ik wil zorgen dat onze, hoe heet dat ook al weer Sophie, key messages erin zitten?!'' Dan draait-ie zich weer om naar onze HR-man. ,,Wanneer spelen wij morgen golf met onze key prospect?''

Ik richt mij op mijn regionale CEO. Veel leukere man. ,,Heb jij die journalist nog gebeld, Sophie, zoals we laatst hadden besproken, om hem een heads-up te geven over onze aankomende acquisitie?'' ,,Sure, it was worth taking the risk.'' Wil hem vragen welk sterrenbeeld hij is, is dat done? Ach, what the heck. Ja hoor, hij blijkt ook boogschutter te zijn. Echte risiconemer, had ik kunnen weten. ,,Wij veroveren de wereld samen Sophie, wat denk je?'' Hoop maar niet dat de worldwide guy dit gehoord heeft, typical women's talk immers.

Bliep-bliep. Sms-bericht. ,,You look so sexy 2nite.'' Blush. Kijk voorzichtig naar mijn Fransman schuin tegenover me. Wat ziet die er goed uit vanavond in zijn Jermyn Street shirt. ,,U 2!'' Bliep, bliep. ,,Gosh, blijven de media je maar sms-en Sophie?'' vraagt mijn regionale CEO, ,,of is dit het thuisfront?'' ,,Thuisfront, uh, nee, een vriendin, ze heeft een date en is zenuwachtig, dus ze stuurt even een berichtje.''

Spiek op mijn gsm. ,,Wanna dance?'' ,,Yeeees.''

Cheeck to cheek dans ik met mijn Fransman op Tom Brown en Christina Aguilera. ,,I missed you'', fluistert hij. Ik voel niet eens meer dat mijn nieuwe Salvatore Ferragamo's knellen. Krijg voortdurend de beelden in mijn hoofd van Madonna's tongzoen met Aguilera. Hoe kom ik nou aan dat image in my head?

Pas als de lichten in de zaal op volle sterkte floepen, merk ik dat vrijwel iedereen al naar zijn hotelkamer is vertrokken. Stap de lift in met mijn Fransman – en de HR-man, helaas. Als die nu maar eerder uitstapt. Eerste verdieping, tweede, derde, vierde. Thank God, hij stapt uit. Eindelijk alleen. ,,Champagne in my room, Sophie?'' ,,Bien sûre. Maar ik moet wel nog een speech afmaken.'' ,,Do not wurry. Daar kijken we dan straks samen wel naar, ok?''