Trillen met die billen

Jongeren slijpen niet meer. Nee, ze schuren als we de nieuwe clip, `Schuren', van het Nederlandse raptrio de Spookrijders moeten geloven. Schuren gaat verder dan slijpen: er wordt fors met de onderlichamen tegen elkaar gewreven en, ja inderdaad, geschuurd. Te oordelen naar de clip die door The Box wordt uitgezonden is de favoriete schuurpositie die waarbij een meisje licht voorovergebogen gaat staan met haar kont naar achteren, waartegen een jongen dan zijn onderlichaam wrijft. Eigenlijk is schuren niets anders dan droogneuken.

De uitgebreide cursus schuren van `Schuren' gaat vergezeld van de opscheppersrap van de Spookrijders. In een van de coupletten vertelt een van de drie spookrijders over Fatima, een Marokkaans meisje. Thuis is ze bedeesd, maar op de dansvloer een beest. Ze gaat daar, zoals het hoort, voor de spookrijder voorovergebukt staan en schuurt er lustig op los. ,,Alle chickies willen schuren, alle jongens willen schuren'', zo luidt het refrein van `Schuren', waaraan de spookrijders nog de kreet `trillen met die billen' toevoegen.

Het nummer zal zeker geen stimulans zijn voor orthodox-islamitische vaders om hun dochters in Nederland wat vrijer te laten. Het bevestigt juist hun opvatting dat de wereld vol geile jongens is die niets anders willen dan schuren. Ook hun idee dat Amerika het land van `de grote satan' is, waar dingen als schuren vandaan komen, zullen de islamitische vaders bevestigd zien op The Box. Want vooral laat op de avond zendt dit kanaal `Right Thurr' van Chingy uit dat een heel grote stap verder gaat dan `Schuren'.

Chingy, een jonge rapper uit St Louis, waar ook zijn voorbeeld Nelly vandaan komt, heeft twee versies van de video laten maken: een `normale' die ook op MTV te zien is en een `uncut' variant die The Box uitzendt. In de normale versie van `Right Thurr' krijgen we vele meisjes in korte jurkjes en nauwe shorts te zien, die verleidelijk met hun achterste schudden, meer niet. Maar in de `uncut' video zijn dezelfde meisjes gehuld in strings en mini-slips die hun billen grotendeels bloot laten. Steeds weer zoomt de camera in op hun billen die ze wonderlijk snel laten trillen. Een van de meisjes toont frontaal haar formidabele achterste met een minimale bedekking van haar opbollende schaamdelen, terwijl ze op haar knieën zit met haar hoofd tussen de benen van Chingy. Af en toe geeft Chingy of een van zijn vrienden, als boeren die een koe keuren, een mep op de meisjesbillen om te zien hoe hun vlees lilt. Als beloning krijgen de meisjes bankbiljetten over zich heen gestrooid. Zo bevestigt `Right Thurr' het idee van sommige Marokkanen dat alle westerse vrouwen hoeren zijn.