The Powerpuff Girls Movie

Blossom, Bubbles en Buttercup zijn de Powerpuff Girls, tekenfilmfiguurtjes die het begrip girlpower vertalen voor kleuters.

Ze zijn getekend met passer en liniaal in primaire knalkleuren. Rode Blossom is de slimme, groene Buttercup de vechtmachine en blauwe Bubbles de lieverd. En net zoals op de meeste dvd's met tekenfilms worden ze in de extra's die er bij hun eerste filmavontuur zijn verschenen als echte actrices buitengewoon serieus genomen. Ze worden geïnterviewd op een rode leren bank, waarop ze kunnen wiebelen en springen, maar vooral even sarcastisch uit de hoek komen als in de televisieserie waarop de film is gebaseerd. Vijftien minuten per aflevering zien hoe deze drie superheldinnen hun idyllische Townsville vrijwaren van gespuis en geboefte kan uitermate vermakelijk zijn. Door de compromisloos eenvoudige tekenstijl én het hysterische gevlieg en gejaag van de meiden, gaat er iets zeer aantrekkelijks van hun energieke missie uit. De tachtig minuten durende bioscoopfilm werd over de hoofden van zijn hoofdpersonen en hun talrijke fans heen gemaakt. The Powerpuff Girls meet Planet of the Apes. Ik denk niet dat wat voor vijfjarige dan ook geïnteresseerd is in een plot over fascisme en supermensen. Geef hun die supermeiden maar.

The Powerpuff Girls Movie

Film **

Extra's ***

    • Dana Linssen