Sparen voor je ruimtevreters

De beheerder van onze gehuurde eengezinswoning biedt ons die te koop aan voor 225.000 euro. De huur bedraagt 790 euro. We hebben een goed inkomen, maar weinig spaargeld, aangezien we op jonge leeftijd kozen voor kinderen. We storten maandelijks geld op een spaarrekening. Ik ben 35 jaar, mijn man is 37. Een noodzakelijke hypotheek verhoogt onze maandlasten fors, maar ons woongenot niet. Mogelijk dalen de huizenprijzen verder en zijn we wel steenrijk, maar straatarm. Maar op de lange termijn (30 jaar) is de woning wel afbetaald en zijn de woonlasten lager, wat gunstig is voor ons pensioengat. De meeste buren kopen de woning. Ik blijf liever huren. Is dit onverstandig?

(V. de I.)

Uw redenering is verstandig. U kunt eventueel later een groter huis kopen, als de kinderen ouder zijn en meer ruimte vragen, en nu al sparen.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele

    • Adriaan Hiele