Souad Massi: Deb (heart broken)

Ze werd geboren in Algerije, maar haar muziek is grenzenloos. Spaanse flamenco, Franse chansons en Keltisch aandoende ballades, het zijn slechts enkele sferen waarin Souad Massi zich beweegt.

En zich thuis voelt, moet erbij gezegd want deb is een mooie opvolger van Raoui, haar bejubelde debuut uit het jaar 2000. Dat deze cd ondanks de zeer verschillende bronnen – India en Congo doen ook mee – geen raar ratjetoe geworden is, is te danken aan het feit dat je miss Massi continu blijft horen en voelen. Als schrijver van zowel de teksten als de muziek, als arrangeur en als medeproducer naast Erwin Autrique. Bijna al haar glashelder gezongen liedjes zijn o.k. maar enkele zijn veel meer dan dat. Het licht deinende `yemma', bijvoorbeeld (mummy, i lie to you), en de titelsong `deb' geven zo'n verslavende `kick' dat je ze keer op keer kunt draaien. Net als enkele liedjes van troubadour Boudewijn de Groot, aan wie deze Souad soms verbazingwekkend sterk doet denken.

Souad Massi: Deb (heart broken) (Wrasse 096)