Rivaldo mag Milan verlaten

De Braziliaanse stervoetballer Rivaldo en AC Milan zijn gisteren ontbinding van zijn contract overeengekomen. De 31-jarige aanvaller wilde niet langer op de reservebank plaatsnemen bij de topclub. De Italiaan Inzaghi en de Oekraïner Sjevtsjenko zijn wel zeker van een basisplaats in de aanval.

AC Milan is op zijn verzoek ingegaan, uit respect voor de reputatie van Rivaldo, meldt de clubleiding. Rivaldo zegt op de website van de club dat hij aanbiedingen uit Engeland heeft. Een transfer kan pas na 1 januari plaatsvinden. Rivaldo kan dit seizoen in elk geval niet meer voor een andere club in de Champions League spelen.

,,Ik vond dat ik deze beslissing moest nemen'', liet Rivaldo op de website van de club optekenen. ,,Ik geef niemand ergens de schuld van. Ik denk dat dit het juiste voor beide partijen is. Ik kon in ieder geval niet langer met het gevoel rond lopen dat ik nauwelijks speel.''

Vorige week beloofde Ronaldo nog dat hij zou proberen Rivaldo naar Real Madrid te halen. Beide Brazilianen speelden eerder voor FC Barcelona en wonnen in 2002 met hun land de wereldtitel. Rivaldo kwam begin vorig seizoen over van Barcelona, waar hij na een conflict met trainer Van Gaal op eigen verzoek vertrok. Rivaldo bij zijn afscheid: ,,Wie is er wereldkampioen geworden, Van Gaal of ik?