Peter and the Wolf met Loren, Gorbatsjov, Clinton

De cd van Sophia Loren, Mikhail Gorbatsjov en Bill Clinton is een internationale top en begint dus met onderlinge afstemming, gesymboliseerd door het stemmen van het orkest. Dan opent Gorbatsjov de cd met een plechtig en even zinvol als nietszeggend, maar zeer goed bedoeld preekje over het belang van de muziek, die harmonie brengt onder de volkeren. Tante Sophia vertelt vriendelijk het verhaal bij Prokofjevs Peter en de Wolf, gespeeld door het Russisch Nationaal Orkest o.l.v. Kent Nagano.

Dan legt oom Mikhail uit dat er een nieuwe versie komt van Peter en de Wolf, waarin de wolf uiteindelijk wordt vrijgelaten in een wereld van vrede en internationaal milieubesef. Dat verhaal bij Wolf Tracks, een compositie van Jean-Pascal Beintus, wordt verteld door oom Bill, die hier dramatisch beter en verstaanbaarder op dreef is dan in zijn presidentiële jaren. Sophia, Mikhail en Bill geven de opbrengst aan goede doelen. Gorbatsjov belooft behalve een betere wereld ook nog een nieuwe cd.

Peter and the Wolf met Loren, Gorbatsjov, Clinton (Pentatone PTC 5186 012)