KRONKELS EN DROEDELS

Francine Oomen Schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk 2003: Het Zwanenmeer (maar dan anders), Uitgegeven door Stichting CPNB.

Francine Oomen schrijft graag op bed.

In een promotiespotje voor de Kinderboekenweek dat de komende dagen op tv te zien is, zit ze temidden van omwoelde lakens en bergen papier. Dat doet denken aan een van haar bekendste personages: Lena Lijstje. Een meisje met een kop vol kronkels en invallen, die ze allemaal puntsgewijs noteert. Inmiddels is het tweede boek over haar verschenen, Het geheim van Lena Lijstje, vol dwaze opsommingen dus en vol droedels van de hand van Oomen zelf. Ze schrijft toegankelijk en grappig.

Oomen (1960) is grafisch ontwerper en begon in 1990 met schrijven voor kleuters. Meer dan dertig boeken wijdde zij aan de avonturen van Saartje en Tommie, geïllustreerd door Dagmar Stam. Een groot succes werd de `Hoe overleef ik...-reeks'. Deel vijf, Hoe overleef ik mezelf, werd dit jaar bekroond met de Kinderjury- en de Hotze de Roos-prijs.