KINDERBOEKENWEEK

Onder het motto Diep in het bos ... Van Ko de Boswachter tot Roodkapje en Robin Hood heeft van woensdag 1 tot en met zaterdag 11 oktober de negenenveertigste Kinderboekenweek plaats. Naar aanleiding van dit motto verschijnen verschillende boeken over de herfst en het bos. Op de website van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek www.cpnb.nl staat een heel lange lijst met boeken per leeftijdsgroep die als onderwerp het bos en/of de dieren hebben.

In het Kröller-Müller Museum in Otterlo zijn speciaal voor de Kinderboekenweek boomhutten ontworpen door schrijvers, ontwerpers en architecten. Van woensdag 1 oktober t/m de laatste dag van de herfstvakantie, zondag 26 oktober 2003, zijn de boomhutten te bewonderen in de beeldentuin van het museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur (m.u.v. maandag).

Op de website staan ook alle acticiteiten die naar aanleiding van de Kinderboeken in het land worden georganiseerd. Je hoeft maar een stad in te tikken waar je woont, en alles wat er georganiseerd wordt komt tevoorschijn.

Op www.kinderboeken.pagina.nl staat alle informatie over bv kinderboekenwinkels, kinderboekenschrijvers, titels, boekenmarkten, stripboeken, kleurboeken, `hoe schrijf ik een boek' en andere links.