De Oprah-kant van Linda

Deze week is haar eigen blad verschenen, en er komt ook een film met in de hoofdrol: Linda de Mol, weet Jetty Ferwerda

Zoals Oprah Winfrey, Amerika's succesvolste tv-talkshowhost een eigen blad O is begonnen, zo presenteerde tv-presentator Linda de Mol eergisteren ook haar eigen magazine, de glossy LINDA.

In haar tijdschrift laat ze zien dat ze een vrouw van de wereld is. LINDA. (met punt) staat ver van de Libelle en Margriet, is geen roddelblad, het is een tijdschrift dat zich nationaal gezien op het niveau van Elle, Living en Marie Claire wil bewegen, of, internationaal op dat van Vanity Fair of In Style. Alleen in plaats van Gwyneth Paltrow als fotomodel spelen Nederlandse tv/film/theater-personalities de hoofdrol in modereportages. De Mol heeft een vinger in de pap bij de samenstelling van het blad, maar over haarzelf – bijvoorbeeld over haar eigen metamorfose: ander haar, ander gezicht, bijna onherkenbaar – zul je weinig tot geen reportages aantreffen. Het idee voor LINDA. komt van Rozemarijn de Witte en is de eerste uitgave van haar uitgeverij Mood for Magazines. De Witte maakte in de VS kennis met het blad O van Oprah Winfrey, Rosie van Rosie ODonnell en Martha Stewart Living en wilde in Nederland een soortgelijk tijdschrift rondom een personality maken.

LINDA. gaat in principe over alles wat vrouwen bezighoudt, human interest, mode, beauty etc. Deze week werd ook bekend dat de Brits-Amerikaanse filmster Joan Collins een belangrijke rol gaat spelen in de film Ellis in Glamourland – een film waarin Linda de Mol de hoofdrol speelt. De film gaat over een alleenstaande moeder die een cursus `hoe trouw ik een miljonair' gaat volgen. Collins speelt de cursusleidster. De opnames zijn volgende maand. Mischa Alexander (van All Stars en Volle Maan) schrijft het script, Pieter Kramer (van Ja Zuster, Nee Zuster) is regisseur. September 2004 komt de film uit.

    • Jetty Ferwerda