Bloemtortilla's met lamsvlees

Zelf een chilisaus maken kost weinig tijd. Doe een blik gepelde tomaten in een blender. Voeg 1 gepelde en in vieren gesneden kleine ui, 1 tot 2 tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij in stukjes en 1 rode paprika in stukken toe. Voeg dan 2 tot 3 ingemaakte jalapeñochilipepers uit een pot, wat gemalen koriander en komijn en zout en peper naar smaak toe. Draai tot een fijne of grove puree, wat u het lekkerst vindt. Overgebleven saus kunt u in de diepvries bewaren.

Pel de ui en snipper hem. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verhit 2 eetlepels van de olie in een middelgrote, zware pan op een matig vuur. Schep er de ui en knoflook door en laat onder af en toe omscheppen circa 7 minuten fruiten tot ze gaar zijn.

Dep de blokjes lamsvlees droog met keukenpapier en bestuif ze met bloem die met zout en peper op smaak gebracht is. Verhit 2 eetlepels van de overgebleven olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Bak er de blokjes vlees snel in tot ze rondom bruin zijn. Misschien moet u dit in porties doen. Schep het gebakken vlees over in de pan met de ui en knoflook. Blus de koekenpan af met het bier en laat even inkoken. Giet over in de pan met de ui en het vlees. Schep er de chilipepervlokken, chilisaus, kaneel en kruidnagel door en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel circa 30 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar en het vocht ingekookt is. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep er vlak voor het serveren de verse koriander door.

Verhit de bloemtortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla's, rol ze op en schik op grote borden. Schep er wat guacamole en zure room over en dien op.

    • Kim Maclean