Pas verschenen: Non-fictie

Joke Linders: Ik bof dat ik een kikker ben. Leven en werk van Max Velthuijs. Schrijversprentenboek 50. Leopold/Letterkundig Museum, 232 blz. €25,–

Biografie van ontwerper, schrijver en tekenaar Max Velthuijs (1923), de schepper van `Kikker' ter ere van diens tachtigste verjaardag. Linders (die eerder promoveerde op een studie over Annie M.G. Schmidt) voerde gedurende drie jaar bijna wekelijks een gesprek met Velthuijs. Vandaag wordt in het Letterkundig Museum in Den Haag een aan Velthuijs gewijde tentoonstelling geopend.

Winnie Sorgdrager: Zonde, zeden en strafrecht. De Geus, 158 blz. €14,90

Bundel opstellen van de eerste vrouwelijke minister van Justitie in Nederland, nu voorzitter van de Raad van Cultuur. Sorgdrager bespreekt de verhouding tussen recht en moraal in verband met verkrachting, incest, ontucht, prostitutie en pornografie.

Hermann Rauschning: Gesprekken met Hitler. De Prom, 288 blz. €22,50

Nieuwe vertaling van een van de invloedrijkste en meest omstreden boeken over Adolf Hitler, voor het eerst verschenen in 1939. Hermann Rauschning (1887-1982) werd in 1934 uit de Duitse NSDAP gezet en vertrok in 1936 naar het buitenland. Een eerdere Nederlandse vertaling (Hitlers eigen woorden) werd kort na verschijning in 1940 verboden.