Grootaandeelhouder kan Vredestein kopen

Bandenfabrikant Vredestein kan worden overgenomen door het Vredestein Investment Consortium (Vico) en van de beurs worden gehaald. Ruim 96,8 procent van de aandeelhouders in Vredestein hebben hun aandelen aangeboden aan Vico, de grootaandeelhouder van het bedrijf. Vico had in augustus gezegd zijn bod door te zetten als meer dan 95 procent van de aandeelhouders hun stukken zouden aanmelden.

Vico had al 61 procent van de aandelen in handen. Uiterlijk woensdag beslist Vico of het zijn bod gestand zal doen. Vico biedt 7,50 euro per aandeel, wat in juli, toen het overnamebod werd uitgebracht, neerkwam op een premie van 42 procent op de koers van dat moment. Met het bod waardeert Vico Vredestein op 64 miljoen euro.

Vico wil Vredestein van de beurs halen omdat er weinig wordt gehandeld in het aandeel, waardoor aandeelhouders hun belang niet kunnen uitbreiden of afbouwen zonder dat hiervan een grote invloed op de beurskoers uitgaat.

Vredestein behaalde over het eerste halfjaar een nettowinst van 100.000 euro, tegen 500.000 euro het jaar ervoor. De omzet daalde van 126,7 naar 125,4 miljoen euro, zo meldde het bedrijf vorige maand.