Eigen nieuws

Kastanjes

Kastanjes vliegen in het rond.

Blaadjes dwarrelen op de grond.

Kastanjes hier kastanjes daar,

Kastanjes spelen met elkaar.

Eigen gedicht van Myrthe van Norel , 6 jaar

Lievelingsstrip

Ik heb een hele leuke meester. Hij maakt veel grapjes. Als we niks te doen hebben, mogen we lezen. We hebben in de klas een krat vol Donald Duckjes staan. Dat is mijn lievelingsstrip!

Op school zit ik in een apart groepje, omdat ik goed kan leren. We hebben een map, een plustaak en een rekenblok. Dat is allemaal extra rekenwerk. Ik krijg van alle vakken extra, dat vind ik heel leuk.

Mijn hobby's zijn voetballen en tekenen.

Eigen nieuws van Thomas Rekers, 8 jaar, uit Ede

Eigen tekening van Fabienne Heikens, 7 jaar, Ede

Springles

Ik heb voor het eerst springles gehad. Het was heel gaaf maar ook wel eng. Tijdens de sprong moest je posición dos puntos doen. Dat is dat je rechtop gaat staan, je handen naar voren brengt en de manen (de haren van het paard) vastgrijpt. Dan is het best wel moeilijk om er op te blijven zitten. Het paard waar ik op reed was niet zo heel groot. Daarom ging ze het laatste stukje voor de hindernis in galop. Ik heb ook gewoon gegaloppeerd. Het paard van mij is heel mooi. Ze heeft goudblonde manen, een lichtbruine vacht met hele kleine witte stipjes. Het is een zij en heet: Nabtiba.

Op school gaan we opnieuw een toneelstuk doen. Voor geschiedenisles. We spelen een paar beroemde verhalen van Shakespeare zoals bijvoorbeeld Romeo en Julia. De rollen zijn nog niet bekend maar ik hoop dat ik een heks mag zijn in Macbeth. Shea wil graag Julia spelen en ik denk ook wel dat ze de rol krijgt want zij is de enige die dood durft te vallen óp Romeo.

Eigen nieuws uit Argentinië van Barbara Haenen , 7 jaar

Nijlpaard in het Oosterpark

Ik was in het Oosterpark. Ik was de eendjes aan het voeren, toen ik een nijlpaard zag liggen. Ik schrok héééél erg!!! Ik rende weg. Ik zag de caravan van Jacobus. Ik rende naar binnen. Max was bij Jacobus aan het spelen. We gingen met pokemon spelen. Ik vond het heel leuk! Dit heb ik echt gedroomd. Eigen droomnieuws van Tessa Heeroma, 7 jaar, uit Amsterdam

Flitsende vlinders

Ik zit op hockey bij MHC Soest. Mijn team heet De flitsende vlinders. Er zijn acht meisjes: Antonia, Maromy, Emma, Emma-Sophie, Cindy, Milan, Ploon en ik. Op donderdag hebben we training en op zaterdag speelden we een wedstrijd. We hebben zaterdag in de mist gespeeld tegen Hilversum. Het veld was van gras. Ze hadden alle wedstrijden hiervoor gewonnen, en wij ook. Ze waren erg goed. Maar het werd 1 - 1 omdat wij ook goed speelden. Emma was onze keeper en ze heeft goed gekeeped. Ik was aanvoerder en heb 1 keer gescoord. We hebben ook een yell: `Yell, yell, yell, wij winnen wel!' of `Banaan, banaan, banaan, wij gaan er tegenaan!' en `Meloen, meloen, meloen, wij worden kampioen!' en `Bonne, bonne, bonne, we hebben gewonnen!' maar zaterdag hebben we dus gelijk gespeeld.

Eigen nieuws en hockeyfoto van Rosanne Erasmus, 8 jaar, uit Soest