Douwe Draaisma wint Jan Hanlo Essayprijs 2003

Douwe Draaisma heeft de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2003 gewonnen voor zijn bundel Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt uit 2001. Aan de prijs is een bedrag van 7000 euro verbonden.

Douwe Draaisma (1953) is sinds juli 2003 bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt ontving Draaisma al eerder de J. Greshoff-prijs (2002) voor beschouwend proza en de Eureka!-prijs (2003) voor het beste non-fictie boek op het gebied van kennis en wetenschap. De twee andere genomineerden waren H.W. von der Dunk met Mensen, macht, mogelijkheden en Stefan Hertmans met Het putje van Milete. Winnaar van de Jan Hanlo Essayprijs Klein (1500 euro) voor een ongepubliceerd anoniem ingezonden essay is Geert Buelens, docent moderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit van Antwerpen en redacteur van het literaire tijdschrift Yang.