Boeve ontslagen als trainer van FC Zwolle

De kwakkelende voetbalclub FC Zwolle heeft met onmiddellijke ingang trainer Peter Boeve ontslagen. Het bestuur meldde vandaag op de website van de Overijsselse eredivisieclub dat het ontbreekt aan de vereiste chemie tussen de spelersgroep en hoofdtrainer Boeve.

Zwolle staat na vijf speeldagen in de competitie onderaan met één punt. De ploeg scoorde slechts één keer. Boeve is de eerste trainer in het betaald voetbal die dit seizoen aan de kant wordt gezet. Assistent-trainer Gerard Nijkamp zal tijdelijk waarnemen. Het bestuur is kort maar krachtig in de officiële verklaring waarin staat dat Boeve op non-actief is gesteld. De verstandhouding tussen trainers en spelers is volledig zoek en het bestuur ziet `geen enkel aangrijpingspunt voor herstel hiervan'. FC Zwolle ontliep vorig seizoen ternauwernood degradatie. Ook toen al stond de positie van oud-Ajax-speler Boeve ter discussie. Spelers verweten hun coach een slechte communicatie en warrige tactische aanwijzingen.