Bikker aangeklaagd voor moord

De 88-jarige oorlogsmisdadiger Herbert Bikker is voor de rechtbank in het Duitse Hagen officieel aangeklaagd voor moord op een Nederlandse verzetsman, in november 1944. Bikker zal zich tijdens het verdere verloop van het proces beroepen op zijn zwijgrecht, zo kondigde zijn advocaat B. Eissenhuth vanochtend aan. Volgens Eissenhuth is Bikker door zijn hoge leeftijd en slechte gezondheid niet goed in staat zich verbaal te verweren.

Bikker was vanochtend zelf aanwezig in de rechtbank. Afgelopen vrijdag was hij in de zittingszaal onwel geworden. Hij werd toen met hartritmestoornissen opgenomen in het ziekenhuis, maar kon dezelfde dag naar huis. Het was al de tweede maal deze maand dat Bikker in een ziekenhuis moest worden behandeld. De huisarts en de arts die hem in de zittingszaal bijstaat, verklaarden vanmorgen dat Bikker terecht kan staan, maar dat er wel een verhoogd risico bestaat dat hij opnieuw ziek wordt. Het proces gaat maandag verder.