`Moord op Anna Lindh is opgelost'

De man die gisteren door de Zweedse politie is gearresteerd in verband met de moord op minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh is zeer waarschijnlijk de dader.

Hoewel de politie weinig informatie geeft, melden bronnen in de omgeving van het onderzoek dat de bewijzen tegen hem heel sterk zijn. ,,Ze hebben de moord opgelost, daar ben ik vrijwel zeker van'', aldus criminoloog Leif Persson na gesprekken met inspecteurs. De man zelf ontkent bij de moord betrokken te zijn. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de bewijzen tegen deze verdachte veel sterker dan die tegen de 35-jarige man die op 16 september werd aangehouden, en die gisteren is vrijgelaten. De nieuwe verdachte, die een strafblad heeft, zou grote gelijkenis vertonen met de man die te zien is op beelden van de videocamera's in het warenhuis waar de moord is gepleegd. Tegenover de krant Dagens Nyheter verklaarden betrokkenen van de politie dat het DNA van de nieuwe verdachte overeenkomt met het DNA dat op het moordwapen is gevonden. Volgens de krant zou het gaan om een 24-jarige man.