Israel in opspraak

De zaakwaarnemer van ADO Den Haag-speler Ferrie Bodde heeft in een brief aan het bestuur van de club uit de residentie om maatregelen gevraagd tegen trainer Rinus Israel. De coach zou de middenvelder dinsdagavond in wel heel scherpe bewoordingen mede verantwoordelijk hebben gesteld voor de 4-0 nederlaag die het team uit Den Haag in het bekertoernooi leed tegen Heracles. Volgens een verslaggever van de Haagsche Courant zei Israel: ,,Ik heb vanavond Ferrie Bodde zien spelen op een manier, waarbij ik dacht: als ik een geweer zou hebben dan schoot ik hem door zijn knieën en enkels. Zo slecht was hij. Dat gold trouwens voor het grootste deel van het elftal.''

Bodde is geschokt door de uitlatingen, maar wil zich op het veld revancheren op zijn coach. Maar zijn zaakwaarnemer Ton Smit vraagt in een brief aan het bestuur Israel te onderhouden over het voorval en maatregelen tegen hem te nemen. ,,Want dit gaat qua fatsoensnormen alle perken te buiten.''

Spelers en technische staf van ADO Den Haag zullen de toegangsprijs terugbetalen die de ruim vijftig meegereisde supporters voor het bekerduel met Heracles in Almelo moesten neerleggen. De fans kunnen 25 euro tegemoet zien.

De voltallige selectie van ADO Den Haag houdt zich verantwoordelijk voor de bij Heracles geleverde wanprestatie. Spelers en technische staf voelen zich schuldig voor de supporters die mede door files urenlang in de bus zaten. ADO Den Haag stond al binnen een uur op een 4-0 achterstand.