Directeur weg bij Rodamco

Financieel directeur R. Dorjee van vastgoedbelegger Rodamco Europe heeft gisteren per direct zijn functie neergelegd. Rodamco maakte vorige week bekend dat het bedrijf een onderzoek was begonnen naar de persoonlijke financiële situatie van Dorjee. De financieel directeur ging vorige week op eigen verzoek met verlof.

Het onderzoek naar Dorjee is nu gestopt, aldus Rodamco, dat geen mededelingen doet over de uitkomsten. Volgens Rodamco dreigde de persoonlijke financiële situatie van Dorjee zijn functioneren te verstoren. Dorjee krijgt een afkoopsom mee van zeven maandsalarissen en een bonus over de gewerkte maanden dit jaar. De bonus kan oplopen tot 40 procent van het jaarsalaris.

Dorjee zou een miljoenenschuld hebben gehad toen hij begin 2002 in dienst trad bij Rodamco, een fonds dat deel uitmaakt van de midkap-index. Dergelijke schulden moeten worden gemeld bij De Nederlandsche Bank die zulke benoemingen moet goedkeuren. Kandidaten moeten via een vragenlijst openheid van zaken geven over hun financiële situatie.

Dorjee zou volgens berichten in De Telegraaf in moeilijkheden zijn gekomen nadat hij aandelen had gekocht in het Londense internetbedrijf Scoot, waar hij destijds financieel directeur was. De aandelen kelderden in waarde na het uiteenspatten van de internetluchtbel.

Rodamco Europe meldde vanmorgen dat E. van der Merwe tijdelijk financieel directeur is, een functie die hij ook vervulde vóór de benoeming van Dorjee. Bestuursvoorzitter M. Hulshoff zei vanmorgen de beslissing van Dorjee te betreuren, maar te steunen. Hij zei dat Rodamco zeer tevreden was over het functioneren van Dorjee.