UITGEWERKT IN DE REÏNTEGRATIE

Het is nog maar een paar maanden geleden dat Joan van Poelje (57) overstapte van de Emco Groep uit Emmen (Sociale Werkvoorziening) naar reïntegratiebedrijf Werk & Scholing in Arnhem. Nu gaat ze er alweer weg. ,,Kort na mijn aantreden in april werd duidelijk dat Werk & Scholing niet meer te redden was en zou worden ontmanteld'', aldus Van Poelje. De reïntegratiemarkt kampt met grote problemen, onder meer omdat mensen met `een afstand tot de arbeidsmarkt' in een neergaande economie moeilijk bemiddelbaar zijn. ,,Werkgevers hebben immers genoeg keuze uit mensen zonder problemen.'' Van Poelje zou Werk & Scholing aanvankelijk drie jaar leiden. ,,Ik had die periode graag volgemaakt, maar nu ben ik er niet meer nodig.'' En dus keert ze terug naar haar oude professie, de sociale werkvoorziening. Ze blijft wel in Arnhem, waar ze directeur wordt van Presikhaaf Bedrijven, een groep sociale werkplaatsen waar bij elkaar 3.000 mensen werken. ,,Het is jammer hoe het gelopen is, maar ik heb gelukkig wel een hele leuke nieuwe baan.''

    • Jochen van Barschot