Selectie Radio

Europese grondwet. Ruim de helft van de stemgerechtigde Nederlanders is voor een Europese grondwet. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het bureau Intomart in opdracht van NRC Handelsblad. Op de website de resultaten van de enquête en een uitgebreid dossier over de uitbreiding van de Europese Unie. www.nrc.nl/documenten

Discussie. Gezaghebbende economen schieten gaten in de drastische bezuinigingen van de miljoenennota. Ze verwijten het kabinet-Balkenende gebrek aan visie en lef, het verspreiden van mythes en zelfs bedrog. Inmiddels twisten economen of je in tijden van recessie moet stimuleren of juist saneren. Discussie, analyses en achtergronden op www.nrc.nl/discussie.

Prinsjesdag uitgelegd. De scholierensite van NRC Handelsblad besteedt aandacht aan prinsjesdag en de rijksbegroting. Scholieren krijgen antwoord op verschillende vragen zoals: wordt er ook bezuinigd op zaken die voor jongeren belangrijk zijn? www.nrc.l/scholieren.

Tien jaar terug. Bezoekers van de website kunnen in het digitale krantenarchief zoeken, dat teruggaat tot 1991. Voor abonnees zijn artikelen van de laatste drie maanden gratis. Oudere stukken kosten 1,15 euro. Niet-abonnees betalen dit tarief voor alle artikelen. www.nrc.nl/archief