ISOLEREN OP EUROPEES NIVEAU

Na zestien jaar een glaswolfabriek te hebben geleid, leek het Jan van Brummen (55) een goed moment een vak te kiezen met ,,iets meer een langetermijndoel dan het behalen van de jaarlijkse winstdoelstelling''. Hij verruilt daarom zijn functie als directeur van isolatiebedrijf Saint-Gobain Isover Benelux, waar een glaswolfabriek in Etten-Leur en een verkoopkantoor in Capelle aan den IJssel onder vallen, voor de functie Government Relations Director van de isolatiedivisie van moederbedrijf Saint-Gobain, een Frans industrieconglomeraat. ,,Binnen het bedrijf bestond de indruk dat onze belangen richting de Europese Commissie, maar ook richting nationale overheden, onvoldoende behartigd worden. Dus dat ga ik voortaan doen.'' Van Brummen verwacht vooral op het gebied van milieuregelgeving veel te kunnen betekenen voor Saint-Gobain. ,,Isolatie is een uitstekende manier om energie te besparen, dus het zou mooi zijn als overheden zich daar bewuster van worden en dat vastleggen in regelgeving.''