Gelikte moordfilm

Het regent heel hard, de telefoon doet het niet, de mobiele telefoon ook niet en de tien reizigers die in een motel zijn gestrand, zijn er al snel negen. Het eerste lijk wordt gevonden in een wasmachine. Wie is het volgende slachtoffer? Wie is de moordenaar? Voor de kijker zou het altijd prijs moeten zijn: tevreden als je goed geraden hebt, verrast als dat niet zo is.

De grootste verrassing van Identity is dat er gerenommeerde acteurs en een gerenommeerde regisseur aan meewerken. Het zijn John Cusack en Ray Liotta die dat lijk in de wasmachine ontdekken, het is James Mangold die het afgehakte hoofd sfeervol heeft laten belichten. Mangold regisseerde eerder onder meer Heavy en Cop Land, Cusack was eerder te zien in Being John Malkovich en High Fidelity, Liotta in GoodFellas. Maar gelikte vormgeving en vermaarde acteurs maken van Identity geen betere film. Trash en pretentie verdragen elkaar hier moeizaam.

Identity. Regie: James Mangold. Met: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, Rebecca De Mornay. In 28 bioscopen.