Amsterdamse bus rijdt hele nacht

Vanaf 14 december rijden bussen in Amsterdam de hele week de hele nacht door. Daarmee wordt het zogeheten `gat in de nacht' gedicht. Er bestaat al lange tijd een nachtnet in Amsterdam, maar 's nachts tussen 02.00 en 04.00 uur op doordeweekse dagen en tussen 02.30 en 03.30 uur in het weekeinde reden ze niet. Volgens de gemeente bevordert het nieuwe nachtnet de veiligheid op straat. De overlast rond uitgaansgebieden neemt af, doordat cafégangers de bus kunnen nemen. Het aantal nachtbussen groeit in een tijd dat er juist meer op het openbaar vervoer moet worden bezuinigd. Amsterdam moet volgend jaar 14 miljoen euro bij het Gemeentelijk Vervoerbedrijf besparen. In de avonduren zullen minder trams en bussen gaan rijden en een aantal buslijnen op routes buiten Amsterdam wordt opgeheven.