Vier verdachten aangehouden na fatale steekpartij

De politie in Den Helder heeft het afgelopen weekeinde vier verdachten van de steekpartij aangehouden die zaterdagavond op het NS-station in Den Helder een 17-jarige jongen het leven kostte. Naar twee andere betrokkenen, onder wie de hoofdverdachte, wordt nog gezocht. Dat heeft de politie gisteren meegedeeld. De aangehouden verdachten zijn jongens in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, allen woonachtig in Den Helder. Zij waren volgens een woordvoerder van de politie betrokken bij de vechtpartij die aan de steekpartij voorafging. De vier zitten in voorlopige hechtenis. De 17-jarige jongen werd vier keer met een mes gestoken. In Den Helder zijn inmiddels folders verspreid waarin de bevolking wordt opgeroepen deel te nemen aan een stille tocht. Die begint vandaag om 19.00 uur en loopt van de Waddenzee naar het NS-station.