Koude nachten

De herfst begon vanmiddag om 12.47 uur op de kalender en het weer in Nederland paste zich meteen aan met buien, koele lucht en aan zee een stevige wind.

De komende 48 uur brengt een hogedrukgebied alweer rust, maar ook koude nachten. Overdag wordt het juist warmer.

Vanavond en vannacht kan in de kustprovincies nog een enkele bui vallen, landinwaarts klaart het flink op. Misschien ontstaan wel een paar mistbanken. Bij een geleidelijk afnemende wind koelt het daar tot minimaal 5 graden af.

Morgen komt Nederland onder de invloed van een hogedrukgebied met het centrum boven het Kanaal, maar het trekt snel door naar Duitsland. Het gevolg is een droog en rustig weertype met afwisselend bewolking en zonnige perioden. De temperatuur komt morgenmiddag omstreeks 16 graden uit.

Morgennacht is het overal helder en kan de temperatuur nog iets lager uitpakken dan komende nacht. In het binnenland zou het 3 graden kunnen worden en daarbij is vorst aan de grond niet uitgesloten.

Donderdag draait de wind naar het zuidoosten en stroomt warmere lucht Nederland binnen. Het wordt aan zee 17, landinwaarts rond 20 graden. Verder schijnt de zon vaker dan morgen.

Vrijdag begint droog, maar eindigt met regen. Het wordt voor de regen uit maximaal 22 graden. In het weekeinde is het wisselvallig en een stuk koeler.