Hugo Young (64) overleden

De Britse politieke journalist Hugo Young is gisteren op 64-jarige leeftijd aan kanker overleden. Young, verbonden aan The Guardian, schreef het standaardwerk This Blessed Plot over de Britse relaties met de rest van Europa. Ook schreef hij een kritische biografie van Margaret Thatcher, One of Us. In zijn laatste column, vorige week verschenen, betoogde hij dat het Verenigd Koninkrijk door de pro-Amerikaanse koers van premier Blair ,,niet langer een soevereine staat is''. Harold Evans, oud-hoofdredacteur van The Sunday Times, waar Young tot de overname door Rupert Murdoch in de jaren tachtig adjunct-chef was, noemde hem vanochtend een ,,verdediger van burgerlijke waarden'', die zich ,,niet door dogma's liet hinderen''. In een vraaggesprek met deze krant zei Young dat de Britse politieke klasse met zijn anti-Europese houding ,,het Britse volk geen dienst heeft bewezen''.