Aardappels in wittewijnsaus

Smelt 25 gram van de roomboter in een stoofpan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel op laag vuur 2-3 minuten garen. Voeg al roerend met een garde de bouillon toe en vervolgens de wijn. Breng al roerend aan de kook en voeg aardappelblokjes, sjalotten, laurier en een weinig zout toe. Wacht tot het stoofvocht weer kookt, draai het vuur laag en stoof de aardappels 20 minuten in vrijwel gesloten pan, of tot ze gaar zijn en het stoofvocht aanzienlijk is ingekookt. Proef op zout en maal er peper naar smaak over. Verwijder eventueel het laurierblad en roer van het vuur af de resterende boter en peterselie door de aardappels. Wie het lichtgebonden stoofvocht iets meer binding wil geven, die kan enkele aardappelblokjes fijnprakken en door het geheel roeren. Eet er gegrilde lever, entrecote, of varkenskarbonades bij. Serveer apart een gemengde groene salade.

    • Florine Boucher