Vliegtuigroutes 2

Meneer Baksteen noemt de regels voor geluidshinder een belediging voor verkeersvliegers. Waar haalt hij de brutaliteit vandaan om dit te beweren?

Als inwoner van Zwanenburg voel ik me beledigd door al deze `deskundigen' die van stal worden gehaald om hun zegje te doen. In de praktijk blijkt het juist dat de vliegbewegingen van de toestellen van de KLM de meeste overlast veroorzaken, daarbij op de voet gevolgd door de vrienden van Northwest. Ook de hoeveelheid decibellen die vliegtuigen veroorzaken geeft de heer Baksteen nogal gunstig weer (tussen de 50 en de 80 decibel). Na ingebruikname van de Polderbaan heb ik gedurende een week 's avonds metingen verricht, waarbij heel andere uitkomsten naar voren kwamen. In Zwanenburg-west ligt het geluidsniveau op minimaal 70 en maximaal op 90 decibel (in mijn tuin gemeten).

    • Bert Hormann