Van Nistelrooy mist weer

Ruud van Nistelrooy heeft gisteren voor de derde keer in dit seizoen een strafschop gemist voor Manchester United. Hij schoot de bal tegen Arsenal in de slotminuut tegen de onderkant van de lat. De topper in de Premier League eindigde daardoor in een 0-0 gelijkspel.

Van Nistelrooy was de gebeten hond bij de spelers van Arsenal. Hij zou de Fransman Patrick Vieira vlak voor zijn gemiste strafschop een rode kaart hebben aangesmeerd door overdreven te reageren na diens overtreding. Van Nistelrooy werd tot in de spelerstunnel belaagd door spelers van Arsenal. Zij duwden en trokken aan zijn lichaam, zonder dat de Nederlander reageerde.

Voor Manchester had aanvaller Ryan Giggs de bal uit een vrije trap twee keer tegen de paal geschoten. Arsenal beperkte zich tot enkele counters die weinig gevaar sorteerden. Dennis Bergkamp speelde onopvallend bij The Gunners. De Nederlander werd na rust vervangen. Het duel leek bloedeloos te eindigen, tot de vlam tien minuten voor tijd in de pan sloeg. Vieira, die al tegen een gele kaart was opgelopen, maakte een natrappende beweging naar Van Nistelrooy die vervolgens opzichtig in de lucht sprong.