Trainer Lokhoff geniet bij Newcastle

Trainer Ton Lokhoff was op bezoek in Newcastle, waar zijn club NAC woensdag na dertig jaar weer voor de UEFA Cup speelt.

Trainer Ton Lokhoff van NAC voelt zich momenteel naar eigen zeggen `erg prettig. Niet verwonderlijk, want zijn ploeg won gisteren met 4-2 van Ajax. Komende woensdag wacht NAC in Engeland een nieuw hoogtepunt. Dan speelt de ploeg voor het eerst in dertig jaar weer Europees voetbal. De tegenstander is topclub Newcaste United, waarvan voormalig PSV-trainer Sir Bobby Robson de coach is. Lokhoff was zaterdag op bezoek in het noorden van Engeland, waar hij hartelijk werd ontvangen door Robson.

Speelt NAC door de zege op Ajax woensdag voor de winst?

Ton Lokhoff: ,,Zover wil ik niet gaan, Newcastle United blijft natuurlijk een topploeg. Een overwinning zou een mirakel zijn. Desondanks zijn we niet kansloos. In Nederland spelen we altijd goed tegen topclubs, en het huidige NAC is te sterk om met grote cijfers te verliezen. We hebben in aanvallend opzicht voldoende kwaliteit om in Newcastle voor gevaar te zorgen. Het eerste kwartier moeten we in ieder geval ongeschonden door proberen te komen. Ik ben benieuwd of de spelers snel wennen aan de sfeer daar.''

De aanhang van Newcastle United is behoorlijk fanatiek?

,,Absoluut, maar dan op een goede manier. Ik ben zaterdag naar de thuiswedstrijd van Newcastle tegen Bolton Wanderers (0-0) geweest, de sfeer was overweldigend. Elke supporter draagt een zwart-wit shirt en de mensen staan negentig minuten lang op de banken. Wij hebben een vrij jonge ploeg, het valt te bezien hoe de spelers omgaan met de ambiance daar. In Engeland heerst nog een echte voetbalsfeer, je proeft als het ware de traditie. Newcastle United is net als NAC een echte volksclub, de mensen gaan door het vuur voor spelers als Shearer en Bellamy.''

Trainer Bobby Robson heeft u vlak voor de wedstrijd persoonlijk ontvangen. Hoe verliep het bezoek?

,,Uitstekend, Robson is een erg aardige man. Ik kon zomaar zonder problemen zijn kantoor binnenlopen, waar hij mij onmiddellijk de hand schudde. De spelers van Newcastle United waren er ook, ze keken naar voetbal op de televisie. Robson heeft me een korte rondleiding gegeven en me alles over de club verteld. Of hij NAC serieus neemt? Dat denk ik wel, de goede behandeling die ik kreeg past gewoon bij de Engelse voetbaltraditie. Natuurlijk zal men er bij Newcastle ervan uitgaan dat NAC wordt verslagen, maar wij zullen proberen gewoon ons eigen spelletje te spelen.''