Roel gaat naar het Junior Songfestival

De 14-jarige Roel uit Goes vertegenwoordigt Nederland tijdens het eerste Junior Eurovisie Songfestival op 15 november in Kopenhagen. Met zijn zelf geschreven en gecomponeerde lied Mijn ogen zeggen alles won Roel zaterdagavond in Amsterdam de nationale finale van het Songfestival voor kinderen tussen 8 en 15 jaar. Roel kreeg zowel van de vakjury als van het publiek de meeste punten. Mijn ogen zeggen alles gaat over een man die volledig is verlamd en alleen met zijn ogen kan communiceren. Aan de eerste editie van het Songfestival voor kinderen doen zestien landen mee. Evenals de nationale finale zal de AVRO ook de internationale finale op 15 november rechtstreeks uitzenden. De liedjes van de negen deelnemers aan de nationale finale zijn op cd gezet. Het winnende lied van Roel verschijnt ook als single.