Hulpvaardige kangoeroe redt baasje van de dood

Skippy bestaat. De hulpvaardige kindervriendelijke kangoeroe uit de gelijknamige Australische televisieserie van beginjaren zeventig heeft in het echte leven een evenbeeld dat Lulu heet.

De tamme kangoeroe van hobbyboer Leonard Richards kwam gisteren in Tamjil South, 150 kilometer ten oosten van Melbourne, in actie toen zijn baasje werd getroffen door een vallende tak. Dat gebeurde nadat Richards met zijn speciale huisdier een rondgang had gemaakt over zijn landgoed om de schade op te nemen na een storm. Richards raakte bewusteloos en bekneld onder de tak, waarop Lulu luid begon te keffen.

Omdat hulp uitbleef ging Lulu terug naar het huis van Richards waar het beest met zijn voorpoten op de voordeur begon te slaan. Aangetrokken door het ongewone gedrag van het dier, besloot de echtgenote van Richards de kangoeroe te volgen die terugsprong naar de plaats van het ongeluk. Pas toen werd de man gevonden.

Volgens toegesnelde artsen heeft Lulu voorkomen dat Richards aan zijn verwondingen is bezweken. De 52-jarige boer is inmiddels behandeld aan zijn hoofdwond en heeft het ziekenhuis weer verlaten.

De tamme kangoeroe werd enkele jaren geleden door de familie Richards als welp geadopteerd nadat de moeder van het dier tijdens een aanrijding werd gedood.

De Australische dierenbescherming, de Royal society for the prevention of cruelty to animals (RSPCA), heeft Lulu voorgedragen voor de Prijs voor heldhaftige dieren. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan dieren die mensen hebben geholpen.