Barcelona maakt tegen Osasuna opnieuw misstap

Barcelona wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Tegen Osasuna uit Pamplona kwam de formatie van de Nederlandse trainer Rijkaard zaterdagavond in Nou Camp niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Barcelona staat nu met acht punten uit vier duels samen met Real Sociedad op de gedeelde vierde plaats in de Spaanse Primera Division, achter Deportivo, Valencia en Real Madrid. Barcelona kwam na rust op achterstand tegen Osasuna door een doelpunt van Cruchaga. Uit een van spaarzame aanvallen zorgde Ronaldinho in de 70ste minuut voor de gelijkmaker.

Real Madrid maakte gisteravond op bezoek bij het laaggeklasseerde Malaga geen fout: 3-1. De sterrenformatie won door onder meer een snel doelpunt van Ronaldo. De Braziliaan had al na twaalf minuten succes. Beckham leek het duel ver in de tweede helft te beslissen. Met nog ruim tien minuten te gaan bracht Edgar toch nog even de spanning terug. Guti maakte daaraan snel een einde.

Dankzij een 1-0 overwinning op Borussia Dortmund veroverde VfB Stuttgart zaterdag de koppositie in de Duitse Bundesliga. De Schwaben zijn als enige in de hoogste klasse van het Duitse voetbal na zes duels nog ongeslagen. In het seizoen 1996-97 voerde Stuttgart voor het laatst de ranglijst aan.

Stuttgart nam de leiding over van Bayer Leverkusen, dat bij Bayern München met 3-3 gelijkspeelde. Makaay was een van de doelpuntenmakers voor de thuisclub. Het was zijn tweede treffer in de Bundesliga, nadat hij woensdag in de Champions League ook al twee keer trefzeker was geweest.

FC Kaiserslautern heeft gisteren door een 3-1 zege bij Eintracht Frankfurt de positie van voormalig PSV-coach Gerets vooralsnog gered. Clubbaas Jäggi had in de duels tegen Freiburg en Eintracht Frankfurt vier punten geëist en dat lukte.

Club Brugge heeft de inspanningen in de Champions League tegen Celta de Vigo (1-1) moeten bezuren met een competitienederlaag bij Sint-Truiden: 3-2. De achterstand op Anderlecht groeide tot zeven punten. De club uit Brussel herstelde zich overtuigend van de opdoffer in de Champions League (1-0 verlies bij Lyon) en rekende resoluut af met Westerlo: 5-1.

Oud-Feyenoorder Van Hooij-donk blijft bij elke werkgever een trefzekere spits. De Nederlandse international scoorde gisteren opnieuw voor Fenerbahçe, maar dat was niet genoeg om de `wedstrijd van het jaar' tegen Galatasaray te winnen. De derby van de giganten aan de Bosporus eindigde onbeslist: 2-2.

Aslan opende de score namens Fenerbahçe in de 44ste minuut. Het antwoord van Arig kwam onmiddellijk. Vier minuten na de hervatting maakte Van Hooijdonk zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Kort daarop zagen de 75.000 toeschouwers de gelijkmaker van Galatasaray.