VN vragen Israël om af te zien van actie tegen Arafat

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft Israël gisteravond gevraagd zijn dreiging om Arafat als ,,obstakel'' voor vrede in het Midden-Oosten ,,te verwijderen'', niet uit te voeren. De resolutie, ingediend door onder meer enkele Arabische landen, werd aangenomen met 133 tegen 4 stemmen, en 15 onthoudingen. Afgelopen dinsdag werd een resolutie van soortgelijke strekking in de Veiligheidsraad geblokkeerd door een Amerikaans veto. Groot-Brittannië en Duitsland, die zich toen van stemming onthielden, stemden deze keer met de andere EU-lidtaten voor. Met de VS stemden Israël zelf en de eilandstaten Marshall Eilanden en Micronesië tegen. Een woordvoerder van de Israëlische premier Sharon noemde de uitspraak van de VN ,,zonder belang''.